REŢETELE VIORICĂI

Salată de icre de păstrăv

CANTITATE VALABILĂ PENTRU 20 PERSOANE

AVEM NEVOIE DE: 4 linguri de icre de păstrăv sau altă specie de pește, o lămâie potrivit de mare, un litru de ulei de bună calitate, o felie de pâine. Opțional, o jumătate de ceapă albă tăiată foarte fin.

CUM PROCEDĂM: dacă icrele au fost conservate la sare, le desărăm (prin clătire de 2-3 ori în apă călduță și nu mai adăugăm sare în compoziție. Dacă icrele sunt prospete, le spălăm cu atenție într-o sită. Cu o lingură de lemn le frecăm minim 10 minute, adăugăm pâinea muiată în apă și stoarsă (fără coajă). Amestecul astfel obținut îl punem în mixer și îl frecăm fără ulei încă 5 minute. În continuare, se adaugă uleiul, puțin câte puțin, ca la maioneză iar la final se adaugă zeama de lămâie strecurată printr-o sită. Ultima operație: dacă vă place, adăugați ceapa tăiată foarte fin sau bucăți mici de măsline.

CUM SERVIM: Pe felii fine de pâine prăjită și ornate cu felii foarte subțiri de lămâie.

Viorica vă urează POFTĂ BUNĂ!

 

Copyright © 2013 pastrav-afumat.ro | Design: Free CSS Templates | Maintenance: OVO-Media