REŢETELE VIORICĂI

Păstrăv în smântână

AVEM NEVOIE DE: păstrăvi potriviţi ca mărime. Aceştia trebuie curăţaţi de cap, coadă, măruntaie, apoi spălaţi şi condimentaţi cu sare şi piper. Se tăvălesc apoi prin făină albă şi prăjiţi în ulei. Secretul cel mare în această fază a lucrărilor este că tigaia trebuie scuturată în permanenţă, până la desprinderea peştelui de fund, acesta fiind semnul că prăjeala e tocmai bună. În acest moment păstrăvul trebuie întors şi pe cealaltă parte, repetând procedeul.

PENTRU SOS AVEM NEVOIE DE: 50 grame unt, o ceapă albă, un ardei gras alb, jumătate de morcov ras pe răzătoarea cea mică, sare, piper, făină de grâu. Ne mai trebuie o lingură mare de smântână mai grasă (preferabil de casă) şi o legătură bunişoară de mărar verde.

CUM PROCEDĂM: topim untul, adăugăm ceapa tăiată mărunt-mărunt, ardeiul tăiat de asemenea mărunt şi morcovul ras. Toate acestea se lasă la călit cam cinci minute, după care se stinge totul cu o ceaşcă de apă fierbinte. Se lasă amestecul astfel obţinut la foc potrivit cam douăzeci de minute, după care adăugăm smântâna amestecată cu o lingură de făină. Potrivim gustul cu sare şi piper şi, pentru ca aroma să fie desăvârşită, ar fi bine să adăugăm cam trei linguri de hribi în sos.

CUM SERVIM: luăm un platou, îl încălzim bine şi aşezăm un strat subţire din sosul tocmai preparat. Aranjăm păstrăvii prăjiţi dinainte, după care îi acoperim cu restul de sos. Presărăm deasupra mărar verde şi servim minunea cu mămăligă fierbinte.

Viorica vă urează POFTĂ BUNĂ!

 

Copyright © 2013 pastrav-afumat.ro | Design: Free CSS Templates | Maintenance: OVO-Media