REŢETELE VIORICĂI

Borş de păstrăv

AVEM NEVOIE DE: păstrăvi potriviţi ca mărime (în funcţie de numărul mesenilor, cca. o bucată de fiecare). Ne mai trebuie două cepe albe, doi ardei graşi (unul alb şi unul roşu), un morcov, trei linguri de orez, două-trei roşii coapte sau două-trei linguri de bulion, jumătate de litru de borş acru şi nişte leuştean.

CUM PROCEDĂM: curăţăm şi spălăm bine păstrăvii, după care îi tăiem felii groase de circa doi centimetri. Tăiem mărunt cepele, cei doi ardei graşi, îi punem împreună la călit în puţin ulei. Între timp, punem o jumătate de oală de apă la fiert şi, când dă în clocot, adăugăm orezul bine spălat. Separat, punem la fiert borşul cel acru cu grijă ca, atunci când e aproape de clocot să-i adăugăm roşiile decojite şi tăiate felii (sau bulionul, dacă altfel nu se poate). În oala cea mare (cea în care fierbe deja orezul), adăugăm şi borşul acru şi feliile de peşte pregătite înainte. Mai lăsăm la fiert la foc mic cam zece minute (maxim un sfert de oră) şi adăugăm leuştean tocat.

CUM SERVIM: cald, dres cu smântână -după gust-, cu leuştean proaspăt sau uscat (în funcţie de anotimp) şi ardei iuţi (proaspeţi sau conservaţi)

Viorica vă urează POFTĂ BUNĂ!

 

Copyright © 2013 pastrav-afumat.ro | Design: Free CSS Templates | Maintenance: OVO-Media